Over mij

 

mijn missie

Jou vanuit jouw veilige basis ondersteunen bij het verbinden met jezelf en/of de ander

Patrick Keijser

Over mij

Ieder mens is veerkrachtig en mag met een ander onderzoeken hoe deze aan te spreken is. In verbinding met jezelf kom je weer in contact met jezelf. In contact met jezelf, is het mogelijk om gezond contact met de ander te hebben, zonder dat je je eigen veilige basis verlaat.

Het is mijn missie om mensen te laten groeien in contact met de veilige eigen basis. Samen inzicht krijgen waar je vandaan komt, om met dit inzicht op een gezonde wijze in contact met de ander te kunnen zijn; vanuit je eigen stevige basis met nieuw vertrouwen de wereld in stappen. Kortom; behandeling en coaching aan mensen die zich zorgen maken over zichzelf en/of de ander en zelf niet meer weten hoe ze verder moeten.

Mijn werkwijze

Wat kun je verwachten?

Inzicht gevende gesprekken waarin we de vastgelopen situatie ontrafelen. Gevolgd door perspectief gevende behandelgesprekken en oefeningen om weer verder te kunnen. Dit alles op een rustige, betrokken en deskundige wijze. 

Wie ben ik

Weliswaar ben ik geboren en getogen op het prachtige eiland Texel, inmiddels woon ik al weer bijna 20 jaar in Veenendaal waar ik mij ook helemaal thuis voel. Ik ben getrouwd, heb 3 pubers en ga er graag op uit; bijvoorbeeld op de racefiets in de prachtige omgeving van Veenendaal.

Tijdens mijn studie Economie kwam ik er al snel achter dat mijn passie in het werken met mensen ligt. Ik ben vervolgens gestart als verpleegkundige binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, daarna heb ik een fiks aantal jaren gewerkt op een SGLVG kliniek. Om daarna de overstap te maken naar behandelaar.

Zowel cliënten als collega’s uiten hun waardering voor mijn vriendelijke, rustige en toegankelijke houding en ik vind dat persoonlijk ook belangrijke kernwaarden. Ik vind het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt, waardoor er geen of nauwelijks drempels zijn om aan uw eigen traject te kunnen werken. 

Het werken met mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek vraagt een flexibele houding waarbij je continue moet zoeken naar wat wél werkt. Vaak buiten de gebaande paden. Dat is voor mij een zeer goede leerschool geweest.

Kernwaarden

Ervaring

Door deze ervaring, tezamen met mijn nieuwsgierige en geinteresseerde houding in de ander, zal ik altijd zoeken naar wat wél werkt. Ook nu ik veel meer buiten het werkveld voor mensen met LVB werk. Mijn huidige werk als systeemspecialist maakt het aanbod compleet: daardoor ben ik ruim ervaren in het geven van systeembehandelgesprekken, waarbij ik onder meer gebruik maak van oefeningen. Het ervaren werkt namelijk soms nóg beter dan alleen praten. 

Hoewel mijn basis ligt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, is mijn huidige werkveld al geruime tijd veel breder en heb ik als systeemspecialist een ruime ervaring met reguliere behandelvragen.

CV

Werkervaring

2019 – heden

SCHIP-behandelaar (behandeling voor complexe echtscheidingen)

2016 – heden

Systeemspecalist (systeemtherapeut met ervaringsgerichte oefeningen)

2015 – 2019

Ontwikkeling van – en gewerkt met – de methode “JIM” (Jouw Ingebrachte Mentor) in intersectorale team van InVerbinding regio Food Valley

2011 – heden

MDFT (gezins)therapeut binnen Reinearde. Tevens interne trainer Motiverende Gespreksvoering

2001 – 2011

Wier Kliniek: een derdelijns expertise en behandelafdeling voor mensen met SGLVG problematiek (Sterk gedragsgestoord, Licht Verstandelijk beperkt), aangesloten bij de Borg. Als Z-verpleegkundige zowel op de gesloten als de open kliniek. Hier heb ik onder meer samen met een collega de training Seksualiteit voor LVB opgezet.

1994 – 2001

Z-verpleegkundige binnen Heimerstein (een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking).